Preporučena Google reklama

srijeda, 11. prosinca 2013.

Kako se ljubiti na daljinu?

Jeste li čuli za uređaj pomoću kojega se možete "ljubiti na daljinu"? Da, dobro ste pročitali, spravica koja korisnicima pruža utisak da ih je neko poljubio. Ne u obraz. U usta!



„Kiss Transmission Device” naprava je koja omogućava „taktilnu komunikaciju” na daljinu. Na tokijskom Univerzitetu za elektrokomunikacije, napravili su spravicu koja korisnicima pruža utisak da ih je neko poljubio. Ne u obraz. U usta! A ti koji se ljube, mogu da budu daleko više hiljada kilometara. U stvari, na bilo kom mestu u svetu.

Istini za volju, većina je predviđala razvoj robotike, ali o strastvenim poljupcima na daljinu... To možda čak niko nije ni spomenuo. Dolaskom računara i interneta, stvari su se promenile. Nema „poljubaca koji su slatki kao osveta”, pa ni „španskih, sa brkovima”. Sada postoje poljupci preko web-a. Cmakanje na daljinu navodno daje utisak „pravog” poljupca. Potrebna je mašta da bismo se uživeli u takvo ljubljenje. Jer se ne ljubimo sa stvarnom osobom, nego s dodatkom za računar. Premda je utisak, ukoliko zažmurimo, kobajagi vrlo sličan.

Najveći korisnici uređaja za prenošenje poljubaca su tinejdžeri. Njima je ljubljenje najzanimljivije, a budući da su stekli neku vrstu sramežljivosti koja se otkriva tek „uživo”, a smelosti kada stupaju u „prijateljske veze” putem društvenih mreža, njima je nova sprava došla kao poručena.

Sprava za prenošenje poljubaca liči na spoljašnji hard-disk, s jednim dodatkom – ima neku vrstu slamke, pipka koji treba staviti u usta.  Pomerajući jezik, zahvaljujući mrežnoj sprezi, računar uspeva da pretvori kod koji putuje kroz mrežu do računara voljene osobe. Taj računar dekodira znak na isti način. Drugim rečima, ako stavite pomenutu „slamku” u usta i njen vrh okrećete svojim jezikom, sprava na drugom računaru, „ponašaće se” na isti način! Onda će vam partner uzvratiti i tako naizmenično, od računara do računara, odnosno, od jezika do jezika – uz pomoć slamčice korisnici dobijaju francuski poljubac. Na računarski način.

Japanski naučnici objašnjavaju da poljubac podrazumeva i neke druge činioce koji su ovde, nažalost, isključeni. To su miris i ukus određene osobe, dah, koža... Ali, dodaju, mogućno je da ubrzo i takve „sitnice” budu rešene! U takvom slučaju, uređaj za prenošenje poljubaca biće zaista moćna sprava. Pubertetlije bez ikakvog ljubavnog iskustva prenosioca poljubaca smatraju već dovoljno korisnim. Njihovi roditelji su, takoreći, do juče ljubili sopstvenu podlakticu vežbajući kako će prvi put poljubiti devojku!


0 comments:

Preporučena Google reklama